Ana içeriğe atla

Sponsorlu Bağlantı

HBO’nun En İyi Dizileri

Televizyon dünyasının altın çağını bizlere yaşatan HBO, geçmişten günümüze ikonik dizileriyle karşımızda oldu. SopranosVeep ve Oz gibi dizilerle bizi televizyon dünyasına kazandıran HBO’nun en iyi dizilerini sizin için mercek altına aldık.

6The Sopranos

The Sopranos
Sopranos ailesinin başı olan Tony ve ‘Uncle‘ Junior bir yandan içsel çatışmaları bir yandan da elinde bulundurdukları bölgelerle uğraşmak zorundadır. Bu arada Tony ailesiyle de sorunlar yaşamakta ve gizlice bir psikoloğa görünmeye başlamaktadır.

5Sex and the City

Sex and the City
Sex and the City, ABD yapımı bir televizyon dizisidir. Candace Bushnell‘in aynı adlı romanından televizyona uyarlanmıştır. ABD`de 1998-2004 yılları arasında toplam altı sezon ve 94 bölüm olarak yayınlanmıştır.

4Game of Thrones

Game of Thrones
Game of ThronesDavid Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. Dizi, ABD televizyon kanalı HBO’da yayınlanmaktadır. George R. R. Martin’in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı’ndan uyarlanmış olan dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır.

3The Leftovers

The Leftovers
The Leftovers, Dünyadaki ani bir nüfus kaybını ele alıyor. Bir kesimin deyimiyle ‘Rapture‘ adını alan bu ani kayboluş ile 14 Ekim‘de Dünya nüfusunun %2’si kaybolmuştur. Geri kalan nüfus adeta şoka girmiş ve aradan da 3 yıl kadar bir süre geçmiştir.
Geri kalan insanlar, yakınlarını kaybedenler zor bir toparlanma sürecinden geçmektedir. Üstüne üstlük gidenlere ne olduğu neden olduğu ile ilgili bir bilgi gelmemesi de acılarını körüklemektedir. Biz de The Leftovers dizisinde herkesin zor da olsa yaşamına devam ettiği yeni dünyaya bir göz atacağız.
The Leftovers konusu kısaca geri kalanların yaşamını bir gizem unsuru barındırarak konu ediyor.

2Oz

Oz
Oz, HBO kanalında 1997-2003 yılları arasında yayınlanmış hapishane konulu dizi. Toplam 6 sezon sürmüş olan dizi, kısaca OZ denilen Oswald State Correctional Facility adlı bir Amerikan hapishanesinde geçen olayları anlatıyor.

1Veep

Veep
Veep, İngilizce Vice President’in ( Başkan Yardımcısı) baş harfleri olan VP nin gayri resmi kısaltmasıdır. Dizi, Julia Louis-Dreyfus’un canlandırdığı Başkan Yardımcısı Selina Meyer etrafında geçmektedir.
Eski Senatör Meyer, artık Başkan Yardımcısıdır ama bu iş hiç de hayal ettiği gibi değildir. Meyer ve ekibi, Washington’da dönen siyasi oyunlardan sıyrılmak ve kendilerini kabul ettirmek için çabalayacaktır.

Yorumlar

Sponsorlu Bağlantı

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk Restoran Ne Zaman ve Nerede Açıldı?

Yaşadığımız yer ister küçük olsun ister büyük, hemen her sokakta restoran bulmak mümkündür. Restoranların yaygın olması, kuşkusuz ki yemek yemenin insanın en temel ihtiyacı olmasından kaynaklanır. Durum böyle olunca, tahmin edebileceğiniz üzere, restorancılığın tarihsel gelişimi oldukça eskiye dayanır.  Peki , ilk restoran hangi tarihte açıldı? Restorancılığın Başlangıcı Yemek kültürü çok gelişmiştir. 1700’lü yıllara kadar restoran kavramı ortaya çıkmamıştır.  İlk modern restoran, 1765-1766 yıllarında Paris’te Boulanger tarafından açılmıştır.  Bu sayede müşterilere seçenekler sunan anlayış ortaya çıkmıştır. O dönemdeki anlayışa göre, restoranın amacı, et suyu bulyonu ve çorbalarla kişileri sağlığına kavuşturmaktı. Adıyla ünlü ilk restoran, 1782’de Paris’te açılmıştır . Grand Toveme de Loundres adıyla açılan bu restoranda, yemek isimleri listelenmiş ve belli saatlerde tek kişilik masalarda servis yapılmıştır. İlk restoranın açılmasından sonra Fransız Devrimi gerçekleştiği için

Elektronik Müziğin Tarihi

Elektronik müzik 19. Yüzyılda birçok Amerikalı ve Avrupa mucitlerin, girişimcilerin çalışmaları sayesinde kendine altyapı hazırlamıştır. Bu altyapı için gerekli olan aygıtlar bahsi geçen kimseler tarafından farklı alanlarda kullanılması için tasarlanmış icatları müzik için yorumlanmış halidir. Elektronik müzik dediğimizde aklımıza ilk gelen tanım elektronik aletlerle yapılan müzik türü şeklinde olacaktır. Bu tanım kesinlikle doğru bir tanım. İlk elektronik müzik 1960 yılında ilk elektronik klavyenin icadıyla hayat bulduğu düşünülmektedir. Borulu elektronik enstrümanlar da elektronik müzik tarihinde yerini aldıktan sonra kullanımları yavaş yavaş artmaya başladı. İlk Elektronik Müzik Enstrümanı İlk olarak icat edildiği düşünülen enstrüman yaklaşık olarak 7 ton büyüklüğünde ve  Telharmonium  adındaydı. Pek yaygınlaşması mümkün olamayacak kadar kaba ve ağır olan bu enstrüman elektronik müzik tarihi içerisinde yerini almıştır. 1897 yılından üretilen bu cihazın  Thaddeus Cahill  adı

Pronoya Nedir?

Pronoya kelimesi okuduğunuzda paronaya kelimesini okuduğunuzu veya kelimenin eş anlamlısı olduğunu düşünmüş olabilirsiniz.  Oysa pronoya , paronoyanın tam tersine karşılık gelen bir kavram.  Her şeyin ve herkesin kendisine zarar verebileceği şüphesi anlamına gelen poronayanın tersi olarak pronoya, her şeyin hatta evrenin bile kendisinin iyiliği için var olduğu sanrısına kapılmak anlamına gelir. Pronoyayı   bir yaşam felsefesi olarak benimseyen insanların paranoyak olmuş olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Pronoya, dini yaklaşımla karşımıza çıkan versiyonuna örnek olarak ‘Takdir-i İlahi’ kavramı verilebilir. Kişi yaşadığı ne olursa olsun tanrısal bir iyilik olduğunu düşünür. Uzak Doğu felsefelerinin temel kavramları olan, “darma, karma, reenkarnasyon” üçlüsü de bir pronoya örneğidir. İnsanın bu dünyada var olma nedeni, tanrısal olana ulaşmaktır. Başımıza gelenlerde Darma’ya bir nebze daha yaklaşmamız içindir. Her ölüm aslında yeni bir doğum ve tanrısal olana ulaşma yolculuğun yeni