Ana içeriğe atla

Sponsorlu Bağlantı

Baroness Albümünden Bir Şarkı Daha “Seasons”

Adım adım yeni Baroness albümüne ulaşmak üzere olduğumuz bu günlerde topluluk, ilk önce kapak görselini hemen ardından da albümden çıkan ilk kayıt olan “Borderlines”ı paylaşarak dinleyiciyi biraz daha konunun içine çekmeyi başarmıştı.
Topluluk şimdi ise, 14 Haziran’da piyasaya sürüleceği açıklanan ve bir önceki “Purple”da olduğu gibi yine yapımcı Dave Fridmann ile kaydedilen yeni albüm “Gold & Grey”den “Seasons” isimli bir şarkı daha servis etti.
Aynı zamanda albümün yayımlanmasından sonra Gold & Grey Tour” başlığıyla yeni bir turnenin de duyurusunu yapan topluluk, 11 Temmuz’da Pennsylvania’dan başlayıp, 17 Ağustos’ta Baltimore’da sona erecek yeni bir konser hareketliliğinin içine girecek.
Yeni şarkı “Seasons”ın videosunda albümün meşakkatli üretim ve kayıt süreci sırasında solist John Baizley’in Philadelphia’daki bodrum katındaki stüdyosuna konuk oluyoruz.
Gitarist Gina Gleason’ın grupla ilk kaydı olan yeni albüm, solist Baizley’nin videoda gördüğümüz bodrum katındaki stüdyosunda başlayıp yapımcı Dave Fridmann ile New York Tarbox Road Studio’larında süren 17 şarkılık bir kayıt sürecine sahip.
Kayıtlar sırasında önceki çalışma rutinlerine nazaran daha doğaçlama bir yaklaşım tercih eden topluluğun, şu ana kadarki en iş birlikçi ve kışkırtıcı kaydı olduğu belirtiliyor.
Topluluğun güncel kadrosuna gelince,  Baroness, gitar ve vokalde John Baizley, gitarda Gina Gleason, bas gitarda Nick Jost ve davulda Sebastian Thomson’dan oluşuyor.
Aşağıda, albümden çıkan parçalar “Seasons”, “Borderlines”, şarkı listesi ve albüm kapak görselini içeren turne afişini bulabilirsiniz.


Baroness, “Gold & Grey” şarkı listesi:
  • 01. Front Toward Enemy
  • 02. I’m Already Gone
  • 03. Seasons
  • 04. Sevens
  • 05. Tourniquet
  • 06. Anchor’s Lament
  • 07. Throw Me An Anchor
  • 08. I’d Do Anything
  • 09. Blankets of Ash
  • 10. Emmett-Radiating Light
  • 11. Cold Blooded Angels
  • 12. Crooked Mile
  • 13. Broken Halo
  • 14. Can Oscura
  • 15. Borderlines
  • 16. Assault on East Falls
  • 17. Pale Sun

Yorumlar

Sponsorlu Bağlantı

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk Restoran Ne Zaman ve Nerede Açıldı?

Yaşadığımız yer ister küçük olsun ister büyük, hemen her sokakta restoran bulmak mümkündür. Restoranların yaygın olması, kuşkusuz ki yemek yemenin insanın en temel ihtiyacı olmasından kaynaklanır. Durum böyle olunca, tahmin edebileceğiniz üzere, restorancılığın tarihsel gelişimi oldukça eskiye dayanır.  Peki , ilk restoran hangi tarihte açıldı? Restorancılığın Başlangıcı Yemek kültürü çok gelişmiştir. 1700’lü yıllara kadar restoran kavramı ortaya çıkmamıştır.  İlk modern restoran, 1765-1766 yıllarında Paris’te Boulanger tarafından açılmıştır.  Bu sayede müşterilere seçenekler sunan anlayış ortaya çıkmıştır. O dönemdeki anlayışa göre, restoranın amacı, et suyu bulyonu ve çorbalarla kişileri sağlığına kavuşturmaktı. Adıyla ünlü ilk restoran, 1782’de Paris’te açılmıştır . Grand Toveme de Loundres adıyla açılan bu restoranda, yemek isimleri listelenmiş ve belli saatlerde tek kişilik masalarda servis yapılmıştır. İlk restoranın açılmasından sonra Fransız Devrimi gerçekleştiği için

Elektronik Müziğin Tarihi

Elektronik müzik 19. Yüzyılda birçok Amerikalı ve Avrupa mucitlerin, girişimcilerin çalışmaları sayesinde kendine altyapı hazırlamıştır. Bu altyapı için gerekli olan aygıtlar bahsi geçen kimseler tarafından farklı alanlarda kullanılması için tasarlanmış icatları müzik için yorumlanmış halidir. Elektronik müzik dediğimizde aklımıza ilk gelen tanım elektronik aletlerle yapılan müzik türü şeklinde olacaktır. Bu tanım kesinlikle doğru bir tanım. İlk elektronik müzik 1960 yılında ilk elektronik klavyenin icadıyla hayat bulduğu düşünülmektedir. Borulu elektronik enstrümanlar da elektronik müzik tarihinde yerini aldıktan sonra kullanımları yavaş yavaş artmaya başladı. İlk Elektronik Müzik Enstrümanı İlk olarak icat edildiği düşünülen enstrüman yaklaşık olarak 7 ton büyüklüğünde ve  Telharmonium  adındaydı. Pek yaygınlaşması mümkün olamayacak kadar kaba ve ağır olan bu enstrüman elektronik müzik tarihi içerisinde yerini almıştır. 1897 yılından üretilen bu cihazın  Thaddeus Cahill  adı

Pronoya Nedir?

Pronoya kelimesi okuduğunuzda paronaya kelimesini okuduğunuzu veya kelimenin eş anlamlısı olduğunu düşünmüş olabilirsiniz.  Oysa pronoya , paronoyanın tam tersine karşılık gelen bir kavram.  Her şeyin ve herkesin kendisine zarar verebileceği şüphesi anlamına gelen poronayanın tersi olarak pronoya, her şeyin hatta evrenin bile kendisinin iyiliği için var olduğu sanrısına kapılmak anlamına gelir. Pronoyayı   bir yaşam felsefesi olarak benimseyen insanların paranoyak olmuş olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Pronoya, dini yaklaşımla karşımıza çıkan versiyonuna örnek olarak ‘Takdir-i İlahi’ kavramı verilebilir. Kişi yaşadığı ne olursa olsun tanrısal bir iyilik olduğunu düşünür. Uzak Doğu felsefelerinin temel kavramları olan, “darma, karma, reenkarnasyon” üçlüsü de bir pronoya örneğidir. İnsanın bu dünyada var olma nedeni, tanrısal olana ulaşmaktır. Başımıza gelenlerde Darma’ya bir nebze daha yaklaşmamız içindir. Her ölüm aslında yeni bir doğum ve tanrısal olana ulaşma yolculuğun yeni