Ana içeriğe atla

Sponsorlu Bağlantı

Geçmişten Günümüze En İyi Polisiye Dizileri

Sinema ve dizi dünyasında belki de modası hiç sona ermeyecek dizi türlerinden biri olan Polisiye diziler bizleri her şekilde ekranlara kitleyebiliyor. Kimi zaman oyuncularla birlikte bizim de gizemini çözmeye çalıştığımız olaylar her yıl çıkan farklı dizilerle güncelliğini hiç kaybetmiyor. Hal böyle olunca en iyi polisiye dizileri sizin için bir araya getiriyoruz.

The Wire

The Wire, Baltimore, Maryland’de geçen bir drama dizisidir. ABD’de HBO’da yayınlanan dizinin yapımcısı ve yazarı, eski polis muhabiri David Simon’dır. Yayınına 2 Haziran 2002’de başlanan dizi beş sezonun ardından, 9 Mart 2008’de sona erdi. Dizinin her bir sezonu Baltimore şehrinin ayrı bir yüzüne odaklanmıştır.

The X-Files

Gizli Dosyalar, Chris Carter tarafından yaratılmış bir Amerikan bilim kurgu dizisi. Orijinal bölümler 10 Eylül 1993 – 19 Mayıs 2002 yılları arasında yayımlanmıştır. Ardından, 24 Ocak 2016 tarihinde 6 bölümden oluşan kısa bir 10. sezon yayınlanmıştır.

True Detective

True Detective, HBO’da yayınlanan antoloji formatında bir Amerikan suç drama televizyon dizisidir. Yaratıcısı ve senaristi Nic Pizzolatto olan dizinin ilk sezonunu Cary Fukunaga yönetti.

Mindhunter

Mindhunter, 13 Ekim 2017 tarihinde Netflix’te başlayan bir Amerikan suç drama internet dizisi. Konusu, Mark Olshaker ve John E. Douglas yazarları tarafından kaleme alınan Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit romanı üzerinedir.

Sherlock

Sherlock, Mark Gatiss tarafından televizyon için geliştirilen Sir Arthur Conan Doyle’ın aynı adı taşıyan romanlarına dayalı Britanya televizyon dizisidir. Dizinin 90 dakikalık ilk bölümü 25 Temmuz 2010 günü BBC One televizyon kanalında, “Mini-Dizi” olarak yayınlanmaya başladı.

Behzat Ç.

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Emrah Serbes’in aynı isimli romanından esinlenerek hazırlanmış Türk polisiye televizyon dizisi. Adam Film yapımcılığında ilk bölümü 19 Eylül 2010 Pazar günü Star TV’de yayımlanmıştır. Başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’dur.
Dizi Bilgileri: tr.wikipedia.org

Yorumlar

Sponsorlu Bağlantı

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk Restoran Ne Zaman ve Nerede Açıldı?

Yaşadığımız yer ister küçük olsun ister büyük, hemen her sokakta restoran bulmak mümkündür. Restoranların yaygın olması, kuşkusuz ki yemek yemenin insanın en temel ihtiyacı olmasından kaynaklanır. Durum böyle olunca, tahmin edebileceğiniz üzere, restorancılığın tarihsel gelişimi oldukça eskiye dayanır.  Peki , ilk restoran hangi tarihte açıldı? Restorancılığın Başlangıcı Yemek kültürü çok gelişmiştir. 1700’lü yıllara kadar restoran kavramı ortaya çıkmamıştır.  İlk modern restoran, 1765-1766 yıllarında Paris’te Boulanger tarafından açılmıştır.  Bu sayede müşterilere seçenekler sunan anlayış ortaya çıkmıştır. O dönemdeki anlayışa göre, restoranın amacı, et suyu bulyonu ve çorbalarla kişileri sağlığına kavuşturmaktı. Adıyla ünlü ilk restoran, 1782’de Paris’te açılmıştır . Grand Toveme de Loundres adıyla açılan bu restoranda, yemek isimleri listelenmiş ve belli saatlerde tek kişilik masalarda servis yapılmıştır. İlk restoranın açılmasından sonra Fransız Devrimi gerçekleştiği için

Elektronik Müziğin Tarihi

Elektronik müzik 19. Yüzyılda birçok Amerikalı ve Avrupa mucitlerin, girişimcilerin çalışmaları sayesinde kendine altyapı hazırlamıştır. Bu altyapı için gerekli olan aygıtlar bahsi geçen kimseler tarafından farklı alanlarda kullanılması için tasarlanmış icatları müzik için yorumlanmış halidir. Elektronik müzik dediğimizde aklımıza ilk gelen tanım elektronik aletlerle yapılan müzik türü şeklinde olacaktır. Bu tanım kesinlikle doğru bir tanım. İlk elektronik müzik 1960 yılında ilk elektronik klavyenin icadıyla hayat bulduğu düşünülmektedir. Borulu elektronik enstrümanlar da elektronik müzik tarihinde yerini aldıktan sonra kullanımları yavaş yavaş artmaya başladı. İlk Elektronik Müzik Enstrümanı İlk olarak icat edildiği düşünülen enstrüman yaklaşık olarak 7 ton büyüklüğünde ve  Telharmonium  adındaydı. Pek yaygınlaşması mümkün olamayacak kadar kaba ve ağır olan bu enstrüman elektronik müzik tarihi içerisinde yerini almıştır. 1897 yılından üretilen bu cihazın  Thaddeus Cahill  adı

Pronoya Nedir?

Pronoya kelimesi okuduğunuzda paronaya kelimesini okuduğunuzu veya kelimenin eş anlamlısı olduğunu düşünmüş olabilirsiniz.  Oysa pronoya , paronoyanın tam tersine karşılık gelen bir kavram.  Her şeyin ve herkesin kendisine zarar verebileceği şüphesi anlamına gelen poronayanın tersi olarak pronoya, her şeyin hatta evrenin bile kendisinin iyiliği için var olduğu sanrısına kapılmak anlamına gelir. Pronoyayı   bir yaşam felsefesi olarak benimseyen insanların paranoyak olmuş olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Pronoya, dini yaklaşımla karşımıza çıkan versiyonuna örnek olarak ‘Takdir-i İlahi’ kavramı verilebilir. Kişi yaşadığı ne olursa olsun tanrısal bir iyilik olduğunu düşünür. Uzak Doğu felsefelerinin temel kavramları olan, “darma, karma, reenkarnasyon” üçlüsü de bir pronoya örneğidir. İnsanın bu dünyada var olma nedeni, tanrısal olana ulaşmaktır. Başımıza gelenlerde Darma’ya bir nebze daha yaklaşmamız içindir. Her ölüm aslında yeni bir doğum ve tanrısal olana ulaşma yolculuğun yeni