Ana içeriğe atla

Sponsorlu Bağlantı

Hafta Sonu Gişe Rakamları: 26-28 Nisan 2019

Amerika ve dünya genelinde rekor üzerine rekor kıran Avengers: Endgame, Türkiye’de tüm zamanların en iyi açılış yapan yabancı filmi oldu.
Vizyona büyük beklentiler içerisinde giren Avengers: Endgame, şimdilik hem eleştirmen ve seyircileri, hem de yapımcı şirketi oldukça memnun etmiş gibi görünüyor.

En İyi Açılış Yapan Film

Amerika’daki ilk üç gününde 357 milyon dolarlık hasılat elde ederek ülkedeki en iyi açılış miktarına ulaşan film, dünya genelinde ise henüz 5 günde 1.2 milyar dolarlık gişeye ulaşarak bir rekor daha kırmış oldu.
2 milyar dolar barajını aşacağı neredeyse kesin olan Endgame’in, Avatar’ın 2.788 milyar dolarlık tüm zamanlar rekorunu geçip geçemeyeceği konuşuladursun bir diğer James Cameron filmi Titanic’in geride bırakarak en azından 2. sıraya yerleşmesi, şu an oldukça olası bir ihtimal olarak görünüyor.
Yönümüzü Türkiye’ye çevirdiğimizde de benzer bir manzarayla karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Gerek yüksek miktardaki ön satışları, gerekse vizyondaki ilk günü olan 25 Nisan’da 350 binden fazla seyirciye ulaşmış olması, hafta sonunun Avengers: Endgame için oldukça güzel geçeceğinin göstergeleriydi.
Keza 965.942 izleyiciye ulaşan film, tüm zamanların en iyi açılış yapan yabancı filmi olurken aynı zamanda hem yerli hem de yabancı filmler göz önüne alındığında en iyi 9. açılışı gerçekleştirmiş oldu. Türkiye’de tüm zamanların en iyi açılışını yapan en iyi 10 film arasında yerli olmayan tek yapımın Russo Kardeşler imzalı film olduğunu da belirtelim.

1 Milyon Barajını Geçti

Hafta sonunda sinemalara uğrayan seyircilerden 89%’u Avengers: Endgame’i izlemeyi tercih ederken filmin bu başarısı, 9 haftalık aranın ardından toplam izleyici sayısının ilk kez 1 milyon barajının üzerine çıkmasına önayak oldu.
Bir öncekiyle kıyas tuttuğumuzda, geride bıraktığımız hafta sonunun 300%’den fazla izleyici artışı göstermiş olması da filmin, yerli sinema salonlarına bir nefes aldırdığını gösterir nitelikte.
Marvel Sinematik Evren filmini bir kenara bıraktığımızda ise gişede kayda değer bir hareketin olmadığını görmek mümkün. Böylesine dev bir filmin vizyona girecek olması nedeniyle şirketler iddialı filmlerini sonraki dönemlere bırakırken bu hafta seyirciyle buluşan bağımsızlardan Eve Dönüş‘ün nispeten iyi bir açılış yaptığını söyleyebiliriz. Başrollerde Julia Roberts ve Lucas Hedges’ın yer aldığı film, hafta sonunu 3.643 seyirciyle noktaladı.

Yorumlar

Sponsorlu Bağlantı

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk Restoran Ne Zaman ve Nerede Açıldı?

Yaşadığımız yer ister küçük olsun ister büyük, hemen her sokakta restoran bulmak mümkündür. Restoranların yaygın olması, kuşkusuz ki yemek yemenin insanın en temel ihtiyacı olmasından kaynaklanır. Durum böyle olunca, tahmin edebileceğiniz üzere, restorancılığın tarihsel gelişimi oldukça eskiye dayanır.  Peki , ilk restoran hangi tarihte açıldı? Restorancılığın Başlangıcı Yemek kültürü çok gelişmiştir. 1700’lü yıllara kadar restoran kavramı ortaya çıkmamıştır.  İlk modern restoran, 1765-1766 yıllarında Paris’te Boulanger tarafından açılmıştır.  Bu sayede müşterilere seçenekler sunan anlayış ortaya çıkmıştır. O dönemdeki anlayışa göre, restoranın amacı, et suyu bulyonu ve çorbalarla kişileri sağlığına kavuşturmaktı. Adıyla ünlü ilk restoran, 1782’de Paris’te açılmıştır . Grand Toveme de Loundres adıyla açılan bu restoranda, yemek isimleri listelenmiş ve belli saatlerde tek kişilik masalarda servis yapılmıştır. İlk restoranın açılmasından sonra Fransız Devrimi gerçekleştiği için

Elektronik Müziğin Tarihi

Elektronik müzik 19. Yüzyılda birçok Amerikalı ve Avrupa mucitlerin, girişimcilerin çalışmaları sayesinde kendine altyapı hazırlamıştır. Bu altyapı için gerekli olan aygıtlar bahsi geçen kimseler tarafından farklı alanlarda kullanılması için tasarlanmış icatları müzik için yorumlanmış halidir. Elektronik müzik dediğimizde aklımıza ilk gelen tanım elektronik aletlerle yapılan müzik türü şeklinde olacaktır. Bu tanım kesinlikle doğru bir tanım. İlk elektronik müzik 1960 yılında ilk elektronik klavyenin icadıyla hayat bulduğu düşünülmektedir. Borulu elektronik enstrümanlar da elektronik müzik tarihinde yerini aldıktan sonra kullanımları yavaş yavaş artmaya başladı. İlk Elektronik Müzik Enstrümanı İlk olarak icat edildiği düşünülen enstrüman yaklaşık olarak 7 ton büyüklüğünde ve  Telharmonium  adındaydı. Pek yaygınlaşması mümkün olamayacak kadar kaba ve ağır olan bu enstrüman elektronik müzik tarihi içerisinde yerini almıştır. 1897 yılından üretilen bu cihazın  Thaddeus Cahill  adı

Pronoya Nedir?

Pronoya kelimesi okuduğunuzda paronaya kelimesini okuduğunuzu veya kelimenin eş anlamlısı olduğunu düşünmüş olabilirsiniz.  Oysa pronoya , paronoyanın tam tersine karşılık gelen bir kavram.  Her şeyin ve herkesin kendisine zarar verebileceği şüphesi anlamına gelen poronayanın tersi olarak pronoya, her şeyin hatta evrenin bile kendisinin iyiliği için var olduğu sanrısına kapılmak anlamına gelir. Pronoyayı   bir yaşam felsefesi olarak benimseyen insanların paranoyak olmuş olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Pronoya, dini yaklaşımla karşımıza çıkan versiyonuna örnek olarak ‘Takdir-i İlahi’ kavramı verilebilir. Kişi yaşadığı ne olursa olsun tanrısal bir iyilik olduğunu düşünür. Uzak Doğu felsefelerinin temel kavramları olan, “darma, karma, reenkarnasyon” üçlüsü de bir pronoya örneğidir. İnsanın bu dünyada var olma nedeni, tanrısal olana ulaşmaktır. Başımıza gelenlerde Darma’ya bir nebze daha yaklaşmamız içindir. Her ölüm aslında yeni bir doğum ve tanrısal olana ulaşma yolculuğun yeni