Ana içeriğe atla

Sponsorlu Bağlantı

Christopher Nolan’ın Yeni Filmi: Tenet

Christopher Nolan‘ın, sır gibi saklanan yeni filminin adı: Tenet! Christopher Nolan, 2017 yılında eleştirel beğeni toplayan filmi Dunkirk‘ün ardından sessizliğini bozdu. Nolan hayranlarının merakla beklediği ve sır gibi saklanan yeni filmin adı: Tenet.
İlke, inanç ve öğreti anlamları taşıyan ‘Tenet’i Warner Bros. “uluslararası casusluk dünyası etrafında gelişen destansı bir eylem” olarak tanımlıyor. ‘Destansı’ kelimesi altında yatan ifadeyi sorguluyor olabilirsiniz ancak, Tenet’in üç film süresi uzunluğunda olacağı söyleniyor.
Filmin oyuncu kadrosuysa oldukça geniş ve aşina olduğumuz isimlerden oluşuyor. Nolan’ın Batman filmlerinin vazgeçilmezi Alfred, usta oyuncu Michael Caine oyuncu kadrosundaki en ikonik isim.
Yalnızca birkaç gün önce ‘Yeni Batman‘ olarak açıklanan Robert Pattinson da, Nolan’ı Tenet’de yalnız bırakmıyor. Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, John David Washington ve Elizabeth Debicki oyuncu kadrosundaki diğer yıldız isimlerden.
Pattinson filmle ilgili yaptığı açıklamada senaryoyu okurken bir odaya kilitlendiğini ve şaşkınlığını gizleyemediğini aktarmıştı. ”Yıllar boyunca büyük filmler yapmak konusunda biraz temkinliydim, ancak Christopher Nolan’ın işlerinde bir şeyler var. O büyük ölçekli kişisel ve bağımsız bir film yapabilecek tek yönetmene benziyor” diye ekledi.Yaklaşık yedi farklı ülkede çekilecek filmin gösterim tarihi ise 17 Temmuz 2020 olarak belirlendi.

Yorumlar

Sponsorlu Bağlantı

Bu blogdaki popüler yayınlar

İlk Restoran Ne Zaman ve Nerede Açıldı?

Yaşadığımız yer ister küçük olsun ister büyük, hemen her sokakta restoran bulmak mümkündür. Restoranların yaygın olması, kuşkusuz ki yemek yemenin insanın en temel ihtiyacı olmasından kaynaklanır. Durum böyle olunca, tahmin edebileceğiniz üzere, restorancılığın tarihsel gelişimi oldukça eskiye dayanır.  Peki , ilk restoran hangi tarihte açıldı? Restorancılığın Başlangıcı Yemek kültürü çok gelişmiştir. 1700’lü yıllara kadar restoran kavramı ortaya çıkmamıştır.  İlk modern restoran, 1765-1766 yıllarında Paris’te Boulanger tarafından açılmıştır.  Bu sayede müşterilere seçenekler sunan anlayış ortaya çıkmıştır. O dönemdeki anlayışa göre, restoranın amacı, et suyu bulyonu ve çorbalarla kişileri sağlığına kavuşturmaktı. Adıyla ünlü ilk restoran, 1782’de Paris’te açılmıştır . Grand Toveme de Loundres adıyla açılan bu restoranda, yemek isimleri listelenmiş ve belli saatlerde tek kişilik masalarda servis yapılmıştır. İlk restoranın açılmasından sonra Fransız Devrimi gerçekleştiği için

Elektronik Müziğin Tarihi

Elektronik müzik 19. Yüzyılda birçok Amerikalı ve Avrupa mucitlerin, girişimcilerin çalışmaları sayesinde kendine altyapı hazırlamıştır. Bu altyapı için gerekli olan aygıtlar bahsi geçen kimseler tarafından farklı alanlarda kullanılması için tasarlanmış icatları müzik için yorumlanmış halidir. Elektronik müzik dediğimizde aklımıza ilk gelen tanım elektronik aletlerle yapılan müzik türü şeklinde olacaktır. Bu tanım kesinlikle doğru bir tanım. İlk elektronik müzik 1960 yılında ilk elektronik klavyenin icadıyla hayat bulduğu düşünülmektedir. Borulu elektronik enstrümanlar da elektronik müzik tarihinde yerini aldıktan sonra kullanımları yavaş yavaş artmaya başladı. İlk Elektronik Müzik Enstrümanı İlk olarak icat edildiği düşünülen enstrüman yaklaşık olarak 7 ton büyüklüğünde ve  Telharmonium  adındaydı. Pek yaygınlaşması mümkün olamayacak kadar kaba ve ağır olan bu enstrüman elektronik müzik tarihi içerisinde yerini almıştır. 1897 yılından üretilen bu cihazın  Thaddeus Cahill  adı

Pronoya Nedir?

Pronoya kelimesi okuduğunuzda paronaya kelimesini okuduğunuzu veya kelimenin eş anlamlısı olduğunu düşünmüş olabilirsiniz.  Oysa pronoya , paronoyanın tam tersine karşılık gelen bir kavram.  Her şeyin ve herkesin kendisine zarar verebileceği şüphesi anlamına gelen poronayanın tersi olarak pronoya, her şeyin hatta evrenin bile kendisinin iyiliği için var olduğu sanrısına kapılmak anlamına gelir. Pronoyayı   bir yaşam felsefesi olarak benimseyen insanların paranoyak olmuş olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Pronoya, dini yaklaşımla karşımıza çıkan versiyonuna örnek olarak ‘Takdir-i İlahi’ kavramı verilebilir. Kişi yaşadığı ne olursa olsun tanrısal bir iyilik olduğunu düşünür. Uzak Doğu felsefelerinin temel kavramları olan, “darma, karma, reenkarnasyon” üçlüsü de bir pronoya örneğidir. İnsanın bu dünyada var olma nedeni, tanrısal olana ulaşmaktır. Başımıza gelenlerde Darma’ya bir nebze daha yaklaşmamız içindir. Her ölüm aslında yeni bir doğum ve tanrısal olana ulaşma yolculuğun yeni